Line Interactive UPS, çalışma açısından yedek bir UPS‘e benzer, ancak çok kademeli değişken voltajlı bir otomatik transformatörün eklenmesiyle . Bu, güçlendirilmiş tel bobinlerini ekleyebilen veya çıkarabilen, böylece manyetik alanı ve transformatörün çıkış voltajını artıran veya azaltan özel bir transformatör türüdür. Bu aynı zamanda, bir ototransformatörden farklı olan bir buck-boost transformatörü tarafından da gerçekleştirilebilir, çünkü ilki galvanik izolasyon sağlamak için kablolanabilir .
Bu UPS tipi , sınırlı yedek pil gücünü tüketmeden sürekli düşük voltaj kesintilerini ve aşırı voltaj dalgalanmalarını tolere edebilir. Bunun yerine, otomatik transformatörde farklı güç musluklarını otomatik olarak seçerek telafi eder. Tasarıma bağlı olarak, ototransformatör musluğunun değiştirilmesi çok kısa bir çıkış gücü kesintisine neden olabilir, bu da güç kaybı alarmı ile donatılmış UPS‘lerin bir an için “cıvıltısına” neden olabilir .
Bu, zaten dahil olan bileşenlerden yararlandığı için en ucuz UPS‘lerde bile popüler hale geldi. Hat voltajı ile akü voltajı arasında dönüştürme yapmak için kullanılan ana 50/60 Hz transformatörün iki biraz farklı dönüş oranı sağlaması gerekir: Biri akü çıkış voltajını (tipik olarak 12 V’un katları) hat voltajına dönüştürmek için ve ikincisi dönüştürmek için hat voltajından biraz daha yüksek bir akü şarj voltajına (14 V’un katları gibi). İki voltaj arasındaki fark, bir pili şarj etmek için bir delta voltajı gerektirmesidir (12 V’luk bir pili şarj etmek için 13–14 V’a kadar). Ayrıca trafonun hat voltajı tarafında anahtarlama yapmak, o taraftaki akımların daha düşük olması nedeniyle daha kolaydır.
Buck/boost özelliğini elde etmek için, AC girişinin iki ana kademeden birine bağlanabilmesi ve yükün diğerine bağlanabilmesi için gerekli olan tek şey iki ayrı anahtardır, böylece ana trafonun birincil sargıları bir olarak kullanılır. ototransformatör. Pil, bir aşırı gerilimi “artırırken” hala şarj edilebilir, ancak düşük gerilimi “artırırken”, transformatör çıkışı pilleri şarj etmek için çok düşüktür.
Ototransformatörler, çok çeşitli değişken giriş voltajlarını kapsayacak şekilde tasarlanabilir, ancak bu, daha fazla bağlantı gerektirir ve karmaşıklığın yanı sıra UPS‘in masrafını da artırır. Ototransformatörün 120 V güç için yalnızca yaklaşık 90 V ila 140 V arasındaki bir aralığı kapsaması ve ardından voltaj bu aralıktan çok daha yüksek veya daha düşük olursa aküye geçmesi yaygındır.
Düşük voltaj koşullarında UPS normalden daha fazla akım kullanır, bu nedenle normal bir cihazdan daha yüksek bir akım devresine ihtiyaç duyabilir. Örneğin, 120 V’ta 1000 W’lık bir cihaza güç sağlamak için KGK 8.33 A çekecektir. Bir kararma meydana gelirse ve voltaj 100 V’a düşerse, KGK telafi etmek için 10 A çekecektir. Bu aynı zamanda ters yönde de çalışır, böylece bir aşırı gerilim durumunda UPS daha az akıma ihtiyaç duyar.